Na hlavný obsah

Tragická dopravná nehoda pri Rimavskej Sobote: Vodič (†69) neprežil zrážku s kamiónom

Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

Dopravná nehoda kamióna s osobným motorovým vozidlom na ceste I/16 v Rimavskosobotskom okrese medzi obcami Figa a Bátka v stredu 20. marca mala za následok ťažké zranenie 67-ročného spolujazdca z osobného auta VW Bora.

Ako informovala banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, 69-ročný vodič osobného vozidla počas transportu do nemocnice v Banskej Bystrici zraneniam podľahol.

„Vodič na osobnom aute pri prechádzaní tiahlej pravotočivej zákruty v klesaní na suchej vozovke z doposiaľ nezistených príčin ľavou časťou vozidla prešiel do protismeru, kde zachytil ľavú prednú časť v tom čase prechádzajúceho nákladného vozidla SCANIA,“ popisuje nehodu polícia s tým, že následkom nárazu bolo osobné vozidlo odhodené mimo vozovku a kamión ostal stáť prekrížený cez oba jazdné pruhy na ceste. 44-ročný vodič kamiónu sa nezranil.

„Alkohol u vodiča nákladného motorového vozidla zistený nebol u nebohého vodiča bol nariadený odber krvi,“ uvádza polícia a dodáva, že celková škoda, ktorá vznikla na vozidlách, bola odhadnutá na 12-tisíc eur.

Úsek cesty I/16 bol pre nehodu od 12:20 do 14:50 uzavretý, pričom policajti zabezpečovali odklonenie cestnej premávky. Všetky bližšie okolnosti nehody sú predmetom jej prebiehajúceho vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny