Na hlavný obsah

Plánujete dovolenku pri mori? Mali by ste sa poponáhľať. Cestovné kancelárie už viaceré termíny vypredali

V katalógoch im pribudli aj nové destinácie.

Plánujete dovolenku pri mori? Mali by ste sa poponáhľať. Cestovné kancelárie už viaceré termíny vypredali
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

O dovolenky pri mori je už teraz záujem dvakrát taký veľký ako vlani v tomto období. Potvrdzujú to dáta cestovných kancelárií aj agentúr. Niektoré majú júlové či augustové termíny už vypredané. V katalógoch pribudli aj nové destinácie.

S predajom dovoleniek začali cestovné kancelárie ešte minulý rok. „Predaj naznačuje, že čísla môžu prevýšiť minulý ročník,“ uviedol prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr Roman Berkes.

„Aktuálne máme vypredaných viac ako 60 percent nakontrahovaných kapacít a mnoho prázdninových termínov sme už vypredali,“ priblížila hovorkyňa cestovnej kancelárie Kartago Tours Alica Šipošová.

„Predaje nám ukazujú, že najobľúbenejšou destináciou Slovákov bude Turecko, ale v ničom nezaostáva Egypt, respektíve Albánsko,“ dodal manažér cestovnej kancelárie Čedok Juraj Sliacky.

Aj podľa Berkesa Slováci preferujú destinácie, ktorú sú teplejšie so stabilným počasím a teplejšou vodou.

Slovákov sa na ich cieľovú dovolenkovú destináciu pre Správy RTVS pýtal redaktor Radoslav Šebo:

Nové dovolenkové destinácie

Najviac pobytových aj poznávacích zájazdov, ktoré cestovné kancelárie v tomto roku ponúkajú, má odlet z letiska v hlavnom meste. „Viac ako milión cestujúcich prejde cez naše letisko v letnej sezóne,“ priblížil generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Dušan Novota.

Podobný, ba dokonca ešte silnejší nápor cestujúcej verejnosti očakáva bratislavské letisko počas nadchádzajúcej letnej turistickej sezóny. A to aj vďaka cestovným kanceláriám, ktoré ponuku pre klientov zatraktívňujú a pridávajú nové destinácie.

„K tradičným dovolenkovým destináciám, ako sú Turecko, Tunisko, Egypt, Bulharsko alebo Kapverdské ostrovy, pribudla aj nová oblasť v Egypte, ktorá je známa ako egyptský Karibik. Je to oblasť Marsa Martouh,“ uviedla hovorkyňa Kartago Tours Alica Šipošová.

„Pripravili sme vlastný charterový let na ostrov Madeira, a teda ostrov večnej jari a za mňa jeden nádherný ostrov. Takisto máme k dispozícii aj lety do Varny a do Čiernej hory,“ dodal Sliacky z cestovnej kancelárie Čedok.

Nové destinácie však pribudnú aj na ďalších letiskách. Napríklad do Tureckej Antalye alebo na španielsku Malorku sa poletí tento rok aj z košického letiska. Novinkou sú aj dovolenky v Tunisku s odletom z letiska v Poprade.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko