Na hlavný obsah

Útek ako z filmu: Nebezpečný väzeň sa prezliekol za ženu, nezastavil ho ani jeden z dozorcov

Pri úteku mu pomohla jeho priateľka.

Útek ako z filmu: Nebezpečný väzeň sa prezliekol za ženu, nezastavil ho ani jeden z dozorcov
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

V polovici marca sa nebezpečnému zločincovi z Venezuely podarilo utiecť z väzenia jedným z najjednoduchších spôsobov. Počas návštev sa prezliekol za ženu a vyšiel von so skupinou ďalších návštevníčok. Pri úteku mu pomohla jeho priateľka, píše portál novinky.cz.

Dvadsaťpäťročný Manuel Lorenzo Ávila Alvarado si odpykával trest za lúpež a vraždu vo väznici vo venezuelskom meste Tocuyito. Zjavne však nebol pod veľkým dohľadom, pretože v polovici marca sa mu podarilo veľmi pohodlne utiecť.

Počas návštev partneriek väzňov ho totiž navštívila priateľka, ktorá mu zrejme priniesla parochňu a dámske oblečenie, s pomocou ktorých Alvarado na konci návštevných hodín spolu s ďalšími ženami opustil väzenie.

Väzenská stráž ho neskôr videla odchádzať na zázname bezpečnostnej kamery. Nikto si predtým nevšimol, že sa Alvarado predtým v návštevnej miestnosti prezliekol.

Prešiel okolo niekoľkých strážnikov

Nikoho neprekvapilo ani to, že napriek pomerne tmavej pleti mala odchádzajúca „žena“ výrazne svetlé vlasy, čudovali sa venezuelské médiá. Alvarado navyše musel pri úteku prejsť okolo niekoľkých strážcov.

Podľa venezuelských zdrojov v súvislosti s týmto incidentom vyšetrujú štyroch dozorcov. Pátranie po Alvaradovi bolo koncom marca stále neúspešné. Jeho priateľka, ktorú považujú za komplica, má tiež problémy a polícia po nej pátra.

Miestne médiá v tejto súvislosti pripomenuli aj prakticky identický prípad spred niekoľkých rokov, keď sa Paraguajčanovi s prezývkou Gordito Lindo podarilo utiecť z väzenia s pomocou ženských šiat, čiernej parochne a mejkapu. Chytili ho však v priebehu niekoľkých hodín.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet