Na hlavný obsah

Diaľničiari zrekonštruujú strategický most vo Zvolene, vodiči sa musia pripraviť na obmedzenia

Denne po ňom prejdú tisíce áut a kamiónov.

Diaľničiari zrekonštruujú strategický most vo Zvolene, vodiči sa musia pripraviť na obmedzenia
Most vo Zvolene. Foto: RTVS

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začne v najbližších dňoch s rekonštrukciou mosta na hlavnom ťahu vo Zvolene. Ten je už v nevyhovujúcom stave. Denne po ňom prechádzajú tisíce áut. Vodiči sa musia pripraviť na dopravné obmedzenia.

Most pod Pustým hradom vo Zvolene postavili pred takmer tridsiatimi rokmi. Denne po ňom prejdú tisíce áut a kamiónov.

Na stav mosta sa v Správach RTVS z regiónov pozrel redaktor Lukáš Urbašík:

Stav mosta kritizujú aj obyvatelia Zvolena. „Podľa mňa je v dezolátnom stave, určite to treba robiť,“ uviedol jeden z nich.

Most dlhý viac ako 700 metrov teraz prvýkrát od jeho výstavby opravia. Kompletnú rekonštrukciu bude realizovať Národná diaľničná spoločnosť.

„Opravia sa trhliny a nerovnosti na vozovke. Najdôležitejšiu úlohu však predstavuje výmena starej izolácie, cez ktorú preniká voda a degraduje samotnú nosnú konštrukciu,“ spresnil hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Tomáš Ferenčák.

Rekonštrukčné práce zrealizujú v dvoch etapách.

„Práce budú prebiehať vždy len na jednej polovici mosta. Vďaka tomu bude možné prostredníctvom dočasných semaforov premávku presmerovať na opačnú stranu,“ doplnil hovorca NDS.

Obchádzkové trasy vedú cez centrum mesta

Dopravné obmedzenia sa dotknú nielen tranzitnej dopravy, ale aj obyvateľov Zvolena, obchádzkové trasy totiž vedú cez centrum mesta.

„Doprava bude hustejšia a určite vzniknú aj nejaké problémy, ale verím, že to zvládneme. Z hľadiska bezpečnosti budeme toto musieť absolvovať, v opačnom prípade by sa mohlo stať, že ten most by sa dostal do ešte horšieho stavu,“ povedal hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.

Rekonštrukciu mosta začne Národná diaľničná spoločnosť už tento víkend, celkové náklady na jeho opravu sú štyri milióny eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny