Na hlavný obsah

Oravu čakajú ráznejšie policajné kontroly

V regióne je najhoršia epidemická situácia, ľudia aj tak nedodržiavajú opatrenia.

Oravu čakajú ráznejšie policajné kontroly
Lekári v špeciálnych ochranných odevoch si čítajú zdravotný záznam pacienta s ochorením COVID-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti. Foto: TASR/AP

Policajti zvýšia dohľad nad dodržiavaním protiepidemických opatrení na Orave. Avizujú rázne a okamžité kontroly, ktoré súvisia s nerešpektovaním mimoriadnych nariadení.

V regióne Oravy je v súčasnosti podľa polície najhoršia epidemická situácia. Infikovaných novým koronavírusom je viac ako 1 300 obyvateľov, počty majú stúpajúcu tendenciu.

Za zvýšeným počtom nakazených vidia policajti nezodpovedné skupiny ľudí, ktorí nerešpektujú mimoriadne nariadenia. „Napriek zákazu organizujú svadobné hostiny, rodinné oslavy a hromadné kamarátske stretnutia. Keďže svojím konaním zaujali egoistický postoj ťažko uveriteľných rozmerov, ktorým povyšujú popíjanie alkoholu nad hodnotu ľudského života, pristúpime k ráznym a okamžitým zvýšeným kontrolám,“ upozorňujú policajti na sociálnej sieti.

V prípade zistenia porušenia mimoriadnych nariadení môžu občania dostať pokutu 1 000 eur. Ak vo svojom konaní budú pokračovať, sankciu im policajti udelia opätovne.

„Nezodpovedným osobám nehrozí iba finančná pokuta, ale aj niekoľkoročný trest odňatia slobody v prípade preukázania spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby,“ uvádza polícia a dodáva, že sa bude aktívne venovať aj takýmto prípadom a vyšetrované osoby budú musieť strpieť nevyhnutné úkony na preskúmanie situácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny