Na hlavný obsah

Ôsmak na bratislavskej škole má koronavírus, celá trieda je v karanténe

Žiak školy na ulici Za Kasárňou sa nakazil v tanečnom súbore.

Ôsmak na bratislavskej škole má koronavírus, celá trieda je v karanténe
Na snímke oznam na vchode do gymnázia. Foto: TASR/ Milan Kapusta

Na Základnej škole (ZŠ) s materskou školou Za kasárňou v bratislavskom Novom Meste sa objavil ďalší prípad nového koronavírusu. Pozitívne testovaný bol tentoraz jeden zo žiakov ôsmeho ročníka, od pondelka je tak v karanténe celá trieda. Informuje o tom na sociálnej sieti starosta Nového Mesta Rudolf Kusý aj mestská časť na svojej webovej stránke.

https://www.facebook.com/banovemesto/photos/a.514151931949134/3792376644126630/?type=3&theater

Máme v karanténe ďalšiu triedu. Žiak sa nakazil v tanečnom súbore, v škole bol naposledy minulú stredu. Doma deti zostanú do konca tohto týždňa,“ približuje Kusý. Trieda zostane zatvorená do soboty 17. októbra.

Koncom minulého týždňa sa zároveň skončila karanténa jednej z tried šiesteho ročníka tejto školy, ktorá bola z rovnakého dôvodu zatvorená od 5. októbra.

V Petržalke a Ružinove je situácia pokojná

V ďalších dvoch najväčších mestských častiach, v Petržalke a Ružinove, je situácia na základných a materských školách v pôsobnosti mestských častí momentálne pokojná. Všetky školy aj škôlky sú otvorené, žiadna trieda nie je v karanténe, čo potvrdili hovorcovia miestnych samospráv.

V tejto chvíli fungujú všetky ružinovské škôlky a školy v normálnom režime a bez obmedzení,“ uviedla riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu Tatiana Tóthová.

Tisíce detí

Poznamenala, že ich navštevuje viac ako 7 000 detí, a tak musí byť mestská časť pripravená aj na možnosť, že sa v niektorej z tried objaví „podozrenie alebo pozitívny prípad„.

Všetky triedy má otvorené aj najväčšia bratislavská mestská časť. „K pondelku sú otvorené všetky triedy v základných aj materských školách v našej zriaďovateľskej pôsobnosti. Všetky školy fungujú v štandardnom režime a neevidujeme žiadny prípad ochorenia COVID-19 ani u žiakov, ani u zamestnancov,“ skonštatovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko