Na hlavný obsah

V pondelok identifikovali menej infikovaných ako počas nedele

Hospitalizovaných je 311 pacientov.

V pondelok identifikovali menej infikovaných ako počas nedele
Koronavírus na Slovensku. Foto: TASR

Celkovo za pondelok (5.10.) potvrdili 320 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19. Ide o pokles oproti nedeli, keď ich pribudlo 353. Od prepuknutia ochorenia sa tak na Slovensku nakazilo koronavírusom už 13 812 ľudí. V pondelok urobili laboratóriá 3 750 testov. Nepribudlo žiadne úmrtie pacienta na COVID-19, na Slovensku ich aktuálne evidujeme 55. Vyliečilo sa ďalších 162 pacientov, počet ľudí, ktorí prekonali ochorenie, tak na Slovensku stúpol na 5 027. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

V nemocniciach je hospitalizovaných 311 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 264 z nich. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 13 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 24 pacientov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 8 730. Ministerstvo zdravotníctva to uviedlo na svojej webovej stránke.

Najviac pozitívnych prípadov mal okres Bratislava, testy odhalili 27 infikovaných. Okres Prešov eviduje 24 nových prípadov, okresy Banská Bystrica a Bardejov 22, okres Košice 20. Okresy Dolný Kubín a Trenčín majú 17 nakazených, okres Stará Ľubovňa 16, okres Trnava 15 a okres Nitra 12. Pozitívny výsledok testov malo deväť ľudí v okrese Myjava, sedem v okresoch Brezno, Detva a Skalica a šesť v okresoch Gelnica, Svidník a Trebišov.

Päť pozitívnych prípadov bolo v okresoch Námestovo, Sabinov a Zvolen, štyri prípady mali okresy Košice a okolie, Krupina, Piešťany, Stropkov a po tri prípady mali okresy Humenné, Levice, Michalovce, Spišská Nová Ves a Tvrdošín. Dva prípady boli v okresoch Bánovce nad Bebravou, Čadca, Kežmarok, Liptovský Mikuláš, Nové Zámky, Pezinok, Prievidza, Sobrance, Topoľčany, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom a Žilina, jeden prípad zaznamenali okresy Dunajská Streda, Ilava, Levoča, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Senec, Senica, Snina a Šaľa. Je medzi nimi 167 žien a 153 mužov, sú vo veku od 2 do 97 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko