Na hlavný obsah

Koronavírus v tíme. Sestry Fialkové vynechajú štart sezóny

Fínsku trať nepokrstia.

Koronavírus v tíme. Sestry Fialkové vynechajú štart sezóny
Slovenská biatlonistka Paulína Fialková. Foto: TASR

Slovenské biatlonistky Paulína a Ivona Fialkové sa nepredstavia v úvodných pretekoch Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti. Dôvodom je, že v ich tíme sa objavili pozitívne prípady na koronavírus. RTVS o tom informovala na svojom profile Šport v RTVS na facebooku.

Pozitívny test mali štyria zo siedmich členov tímu. V tíme sú okrem dvojice biatlonistiek ešte aj tréneri Anna Murínová s Jakubom Leščinským, fyzioterapeut Jakub Hudák a dvaja servismani Miha Plahutnik a Štefan Lichoň.

Testy podstúpili v Štokholme, následne nastúpili do izolácie. Podľa informácie serveru slovenskybiatlon.sk sa sedmička podrobí ďalšiemu testovaniu v piatok a následne ešte aj v nedeľu alebo v pondelok. Ak budú testy negatívne, tím sa plánuje presunúť na 2. kolo Svetového pohára, ktoré je na programe od 3.-6. decembra taktiež v Kontiolahti. Ak budú testy opäť pozitívne, členovia tímu odcestujú domov.

Paulína Fialková obsadila v uplynulom ročníku v celkovom poradí 13. miesto. V jednotlivých disciplínach sa jej najviac darilo v stíhacích pretekoch, v ktorých jej patrilo celkovo šieste miesto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport