Na hlavný obsah

Účastník MS 2010 zakladá futbalovú školu

Bude čerpať z dlhoročných skúseností niekdajšieho reprezentanta SR.

Účastník MS 2010 zakladá futbalovú školu
Na snímke bývalý slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica. Foto: TASR

Pod patronátom bývalého slovenského futbalového reprezentanta Jána Ďuricu vznikne nová futbalová škola s názvom „Mladé levy“. Odštartovať má v januári a okrem klasických tréningov pre deti od 6 do 11 rokov ponúkne aj workshopy a koučing s úspešnými slovenskými športovcami. Mladé „levíčatá“ budú aj pod dohľadom skautov z agentúry Stars & Friends.

Futbalová škola bude čerpať z dlhoročných profesionálnych skúseností Ďuricu, ktorý je jej zakladateľom a povedie aj tréningy. Deti vo vymedzenom veku sa vštepením futbalovej filozofie naučia všetko, čo im pomôže v nasledovaní svojho sna – od stravovacích návykov cez motivačné stretnutia a koučing s úspešnými slovenskými športovcami až po tipy a triky, ako pracovať s vypätými emóciami, alebo na čo sa zameriavajú skauti.

„Trénerská robota je komplex pozostávajúci z mnohých maličkostí. Mal som možnosť vyskúšať si ju aj na klubovej úrovni, no nestačilo mi to a cítil som, že chcem zo seba odovzdať viac a intenzívnejšie. A čo môže byť zmysluplnejšie, ako venovať sa mladým talentom, ktoré to myslia s futbalom vážne? A Mladé levy preto, lebo lev je pre mňa symbolom odvahy prekonávať samého seba, vytrvalosti a nezdolnosti, čo sú vlastnosti, ktoré by mal mať každý futbalista,“ uviedol v tlačovej správe Ján Ďurica.

Tréningy budú okrem tímového princípu zohľadňovať aj individuálny vývoj a postup detí, aby každý z nádejných talentov objavil a rozvíjal svoje najsilnejšie stránky. „Kopec chlapcov sníva o tom, že raz vybehnú na futbalový trávnik a zažijú tú eufóriu víťazstiev nad súpermi aj nad sebou samými. Chcem, aby si deti, ktoré budú navštevovať našu školu, odnášali z tréningov pozitívny zážitok, ktorý ich bude motivovať ďalej na sebe makať, preto je pre mňa najdôležitejší individuálny prístup ku každému jednému,“ vysvetlil Ďurica, ktorému prisľúbili pomoc so školou aj iní slovenskí futbalisti vrátane Juraja Kucku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport