Na hlavný obsah

Určili sudcov, ktorí budú na Najvyššom súde rozhodovať o vražde Kuciaka a jeho snúbenice

Senát preverí prípadnú zaujatosť sudcov.

Určili sudcov, ktorí budú na Najvyššom súde rozhodovať o vražde Kuciaka a jeho snúbenice
Foto: TASR/ Michal Svítok

Vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej bude na Najvyššom súde SR (NS SR) pojednávať senát 2T.

Ako informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, členovia senátu po základnom oboznámení sa so spisom zvážia prípadné oznámenie zaujatosti, a preto sa zloženie senátu môže ešte zmeniť. V súčasnosti sú jeho členmi sudcovia Peter Paluda, Martin Piovartsy a Dana Wänkeová.

Špecializovaný súd obžaloba nepresvedčila

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vo štvrtok 3. septembra obžalovaného Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú oslobodil. Podľa verdiktu súdu neexistovalo na uznanie ich viny dostatok dôkazov.

Prokurátor vyskladal obžalobu Kočnera z objednávky vraždy na viacerých nepriamych dôkazoch, ktoré mali spolu vytvárať jednotný obraz vzájomne súvisiacich udalostí. Senát na čele so sudkyňou Ruženou Sabovou to dostatočne nepresvedčilo. K rozhodnutiu viedla právnická zásada In dubio pro reo, alebo v pochybnostiach v prospech obžalovaného.

Septembrový rozsudok je zatiaľ neprávoplatný. Prokurátor ihneď po jeho vynesení podal odvolanie proti jeho oslobodzujúcej časti, ako aj proti tomu, že poškodených odkázali s nárokom na náhradu škody na civilný súd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko