Na hlavný obsah

Gáborík sa stal hráčom úradujúceho majstra NHL, do sezóny zrejme nezasiahne

Dva predošlé ročníky vynechal.

Gáborík sa stal hráčom úradujúceho majstra NHL, do sezóny zrejme nezasiahne
Na snímke vľavo slovenský hokejista Marián Gáborík v drese tímu Ottawa Senators. Foto: TASR/AP

Organizácia zámorskej NHL Ottawa Senators vymenila slovenského hokejistu Mariána Gáboríka, spolu s brankárom Andersom Nilssonom, do Tampy Bay Lightning. Opačným smerom putovali obranca Braydon Coburn, útočník Cedric Paquette a voľba v druhom kole draftu v roku 2022.

Tridsaťosemročný Gáborík vynechal pre problémy s chrbtom dve predchádzajúce sezóny a jeho návrat do profiligy je nepravdepodobný. Na zvyšný rok zmluvy ho úradujúci víťaz súťaže s najväčšou pravdepodobnosťou zaradí na listinu dlhodobo zranených hráčov.

Švédsky brankár Nilsson odchytal za Senators v minulej sezóne 20 stretnutí s priemerom 3,18 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 90,8%.
Tridsaťpäťročný Coburn odohral v drese „bleskov“ v základnej časti 40 duelov, v ktorých si pripísal jeden gól a tri asistencie. V troch zápasoch play off nebodoval.

Dvadsaťsedemročný Paquette nazbieral v šesťdesiatych zápasoch základnej časti 18 bodov za sedem gólov a jedenásť asistencií. V play off nastúpil vo všetkých 25 dueloch a trikrát asistoval.

V Tampe pôsobí aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý nedávno podpísal nový trojročný kontrakt.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport