Na hlavný obsah

Mikas požiadal o zrušenie úlohy testovať vo veľkých firmách

S testovaním zamestnancov mali začať 28. decembra.

Mikas požiadal o zrušenie úlohy testovať vo veľkých firmách
Testovanie na koronavírus. Foto: TASR

Veľké firmy sa testovaniu svojich zamestnancov, ktoré malo odštartovať 28. decembra, vyhnú. Hlavný hygienik Ján Mikas ešte minulý týždeň listom požiadal ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) o zrušenie tejto povinnosti.

„Po konzultácii s ministrom hospodárstva SR si Vás vzhľadom na nedostatok antigénových testov na území SR, ako aj množstvo nevyriešených otázok týkajúcich sa tejto úlohy, dovoľujem požiadať o zrušenie tejto úlohy,“ uvádza sa v liste.

Ústredný krízový štáb uložil na svojom poslednom zasadnutí Úradu verejného zdravotníctva SR a ministrovi hospodárstva úlohu vydať opatrenia týkajúce sa povinnosti testovania antigénovými testami u zamestnávateľov s 500 a viac zamestnancami.

Hlavný hygienik v liste navrhol, aby sa táto problematika v prípade potreby zaradila do programu ďalšieho rokovania štábu, kde by sa prediskutovali podrobnosti v takej podobe, aby úrad mohol predmetnú vyhlášku vydať.

„Úrad verejného zdravotníctva SR nemôže vydať vyhlášku, ktorá by bola od začiatku nesplniteľná a nevynútiteľná,“ konštatuje sa v liste

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko