Na hlavný obsah

Poľská nemocnica v Nowom Targu je pripravená prijať slovenských pacientov

Rozhodnutie je v kompetencii poľskej vlády.

Poľská nemocnica v Nowom Targu je pripravená prijať slovenských pacientov
Na snímke sanitka záchrannej zdravotnej služby. Foto: TASR

Malopoľský vojvoda Lukasz Kmita v sobotu (20. 2.) povedal, že špecializovaná nemocnica v meste Nowy Targ dokáže prijať pacientov zo Slovenska, ktoré aktuálne obzvlášť ťažko sužuje epidémia koronavírusu, informovala v nedeľu (21. 2.) agentúra PAP.

„Ak to bude potrebné, vyhlasujem, že sme pripravení podporiť Slovákov, ak by potrebovali presmerovať pacientov do Poľska, aby by sme ich (tu) mohli liečiť,“ povedal Kmita. Dodal však, že rozhodnutie v tejto veci je v kompetencii poľskej vlády.

Kmita dodal, že do zmienenej nemocnice v Nowom Targu už boli prevezené potrebné zdravotné aj ochranné pomôcky vrátane vybavenia pre zdravotníkov.

„V dnešnej Európe zápasiacej s covidom musíme byť všetci súdržní,“ povedal šéf Malopoľského vojvodstva, pričom ocenil fungujúcu spoluprácu so Slovenskom. 

Zmienená nemocnica v Nowom Targu je v prípade potreby schopná vyhradiť pre slovenských pacientov nemocničné lôžka do 72 hodín od príslušného rozhodnutia poľskej vlády, informoval riaditeľ tohto zariadenia Marek Wierzba.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko