Na hlavný obsah

V Trenčíne plánujú cez víkend plošné očkovanie

V športovej hale chcú zaočkovať stovky ľudí.

V Trenčíne plánujú cez víkend plošné očkovanie
Očkovanie proti koronavírusu. Foto: TASR/AP

Na základe veľkého záujmu o vakcináciu proti ochoreniu COVID-19 plánuje Fakultná nemocnica Trenčín v spolupráci s trenčianskou samosprávou plošné očkovanie občanov Trenčianskeho samosprávneho kraja starších ako 75 rokov. Ako informovala hovorkyňa nemocnica Martina Holecová, v sobotu 6. februára chcú zaočkovať približne 1 500 ľudí.

Prvé kolo plošnej vakcinácie sa uskutoční v mestskej športovej hale na Mládežníckej ulici od 7.30 do 19.30 h. „Pre plynulý priebeh vakcinácie bude pripravených 11 očkovacích tímov a tím anestéziológov,“ uviedla Holecová.

Na plošné očkovanie sa môžu prihlasovať ľudia nad 75 rokov elektronicky prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk. Zaregistrovať sa môžu aj osoby podľa prioritizácie určenej Ministerstvom zdravotníctva SR, a to zdravotnícki pracovníci, študenti zdravotníckych lekárskych a nelekárskych odborov, zamestnanci domovov sociálnych služieb, zamestnanci odberových miest a terénni sociálni pracovníci. V týchto prípadoch bude nemocnica pri očkovaní vyžadovať potvrdenie od zamestnávateľa.

„Na očkovanie je potrebné prísť v určenú hodinu, ktorú dostane občan prostredníctvom SMS. Náhradníci sa presný čas, keď budú zaočkovaní, dozvedia telefonicky. Najvhodnejšie je mať okrem teplého vrchného oblečenia tričko s krátkymi rukávmi,“ doplnila hovorkyňa trenčianskej nemocnice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny