Na hlavný obsah

Budaj: Ak vláda vydrží, koaličná zmluva sa bude určite meniť

Matovičove podmienky nie sú pomstou, dodal minister.

Budaj: Ak vláda vydrží, koaličná zmluva sa bude určite meniť
Na snímke minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO). Foto: TASR

V prípade zotrvania súčasnej vlády sa koaličná zmluva bude určite meniť. Na pondelkovej (22. 3.) tlačovej konferencii to povedal minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO).

Podľa neho sa dnes nedá hovoriť o tom, že Slovensko má aktuálne koalíciu, ale štyri koaličné strany. Po prípadnej rekonštrukcii vlády bude podľa Budaja dôležité, aby vo vláde neboli ľudia, ktorí budú narúšať jej jednotu.

Budaj vylúčil, že by podmienky, ktoré hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) predstavilo v nedeľu 21. marca na tlačovej konferencii, boli „osobnou pomstou“ Igora Matoviča (OĽANO) voči strane Sloboda a Solidarita (SaS).

Pripomenul, že OĽANO „darovalo“ SaS po voľbách jedno ministerstvo navyše. K tomu, aké ministerstvo by prípadne ako člen vlády jej súčasný predseda Matovič viedol, sa Budaj nevyjadril.

Premiér Matovič v nedeľu (21. 3.) uviedol, že je ochotný odísť zo svojej funkcie pod podmienkou, že vládu opustí minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), Mária Kolíková (Za ľudí) opustí post ministerky spravodlivosti, Juraj Šeliga (Za ľudí) odíde z kresla podpredsedu parlamentu a Jana Bittó Cigániková (SaS) sa vzdá postu predsedníčky zdravotníckeho výboru.

Predseda vlády ďalej žiada, aby SaS odovzdala jedno z troch ministerstiev (hospodárstva, školstva alebo zahraničných vecí) hnutiu OĽANO. Matovič by ostal členom vlády.

SaS v reakcii uviedla, že na odovzdanie jedného z ministerstiev nevidí dôvod.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko