Na hlavný obsah

Matovič hovorí o trojkoalícii. Rokovania viaznu na Sulíkovi, tvrdí

Pred večerným rokovaním sa premiér ozval na sociálnej sieti.

Matovič hovorí o trojkoalícii. Rokovania viaznu na Sulíkovi, tvrdí
Na snímke minister financií Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Rokovania uviazli na požiadavke Richarda Sulíka (SaS), že pokiaľ premiér Igor Matovič (OĽANO) úplne neopustí vládu, chce byť jej súčasťou po rekonštrukcii aj on. Pred stranami OĽANO, Za ľudí a Sme rodina teraz stojí úloha dohodnúť sa na trojkoalícii, napísal na sociálnej sieti predseda vlády krátko pred ďalšími rozhovormi o riešení koaličnej krízy.

Matovič vyhlásil, že jeho záväzok odísť z postu predsedu vlády platí, potrebuje k tomu len spísať dohodu, ktorá zaručí, že požiadavky hnutia budú rekonštruovanou koalíciou naplnené. „Pred nami ostatnými – OĽANO, Sme rodina a Za ľudí – teraz stojí úloha dohodnúť sa na trojkoalícii. Jasné, bude to náročnejšie v parlamente, ale osobne verím, že taká koalícia môže urobiť kopu dobrej práce,“ dodal.

Koaliční lídri sa s cieľom hľadať riešenie stretli aj v piatok (26. 3.). Sulík prišiel len „na doprosovanie sa Borisa Kollára“, uviedol Matovič s tým, že po zopakovaní svojej požiadavky predseda SaS rokovanie opustil. „Dnes večer sme zvolali z našej strany už posledné stretnutie štyroch strán, ale obávam sa, že Richard Sulík bude stále na svojej stoličke trvať,“ podotkol. Takýmto spôsobom podľa neho „vytiahol svoju stranu z koalície a vlády“. Jeho požiadavku považuje za dodatočnú a detinskú. „Je v úplnom protiklade s jeho pôvodným verejným prísľubom.“

Matovič sa pre komunikáciu na sociálnej sieti rozhodol, pretože chcel uviesť na pravú mieru informácie, ktoré sa o rozhovoroch v koalícii šíria.

Koaličné rokovania majú pokračovať v sobotu (27. 3.) o 18.00 h na Úrade vlády SR za účasti predstaviteľov všetkých štyroch koaličných strán. Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga sa v relácii Sobotné dialógy vyjadril, že v strane si fungovanie v trojkoalícii predstaviť nevedia a budú do poslednej chvíle bojovať za zachovanie štvorkoalície.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko