Na hlavný obsah

Prezidentka Čaputová prijala demisiu Igora Matoviča

Zostavením vlády poverila Eduarda Hegera.

Prezidentka Čaputová prijala demisiu Igora Matoviča
Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo odchádzajúci premiér SR Igor Matovič. Foto: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala demisiu Igora Matoviča (OĽANO) a demisiu jeho vlády. Zároveň poverila ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO) zostavením novej vlády (odkaz na video na facebooku tu). Súčasný kabinet bude vykonávať svoju funkciu až do vymenovania nového.

Bol to najťažší rok pre Slovensko od druhej svetovej vojny a prežil som ho s cieľom chrániť životy a zdravie ľudí,“ povedal Matovič, ktorý sa poďakoval a ľudí poprosil o odpustenie chýb. Hegerovi podľa Matoviča môžu ľudia „určite veriť.“

Designovaný predseda vlády Heger sa Matovičovi poďakoval za „veľké gesto,“ ktoré, ako uviedol, nemá v slovenskej politike obdobu. Heger povedal, že Matovič svojou demisiou upokojil situáciu medzi koaličnými partnermi.

Heger na stretnutie s prezidentkou priniesol 91 podpisov poslancov parlamentu, ktorí vyjadrujú podporu jeho vláde, uviedol Čaputovej hovorca Martin Strižinec.

K rekonštrukcii vlády dochádza po niekoľkotýždňovej vládnej kríze. Heger a Matovič si v novej vláde vymenia pozície. Do nového kabinetu sa vrátia ministri za SaS Richard Sulík (hospodárstvo), Branislav Gröhling (školstvo) a Ivan Korčok (zahraničné veci).Rezort spravodlivosti opätovne povedie Mária Kolíková (Za ľudí). Milan Krajniak (Sme rodina), ktorý viedol ministerstvo práce, sa do svojho kresla nevráti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko