Na hlavný obsah

Progresívne Slovensko vyzvalo Matoviča k odchodu z funkcie premiéra

Mimoparlamentné hnutie spustilo kampaň "Stačilo už".

Progresívne Slovensko vyzvalo Matoviča k odchodu z funkcie premiéra
Na snímke predsedníčka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová. Foto: TASR

Premiér Igor Matovič (OĽANO) už rok prichádza namiesto racionálnych rozhodnutí so svojimi „geniálnymi“ nápadmi, akým bolo plošné testovanie a teraz očkovanie neregistrovanou vakcínou, preto je čas, aby skončil na poste predsedu vlády. Na sociálnej sieti to uviedla strana Progresívne Slovensko, ktorá v utorok (2. 3.) spustila kampaň s názvom „Stačilo už“.

„Už rok namiesto prijímania svojej zodpovednosti zvaľuje vinu na všetkých okolo, naposledy dokonca na všetkých občanov. Už rok namiesto stmeľovania všetkých iba rozoštváva. Rozhodli sme sa, že už naozaj stačilo,“ píšu progresívci na sociálnej sieti.

Poslednou udalosťou, ktorou podľa strany „pretiekol pohár trpezlivosti“, bol pondelkový (1. 3.) prílet slovenského vojenského lietadla s ruskou vakcínou Sputnik V do Košíc. „Včera sme boli svedkami udalosti, ktorou pretiekol pohár trpezlivosti. Igor Matovič opäť raz obišiel všetky štandardné postupy, obišiel koaličných partnerov a dokonca aj ministra zahraničných vecí. Sme presvedčení, že ľudia už majú dosť neustáleho chaosu, hádok, obrovského množstva zlyhaní a experimentov Igora Matoviča,“ myslí si strana.

Hoci chcú kampaňou docieliť odchod premiéra, zdôrazňujú, že sa o to chcú pokúsiť bez podpory referenda, ktoré iniciujú strany Hlas-SD a Smer-SD. „Chceme prostredníctvom tejto webstránky vyzvať všetkých občanov, aby vyjadrili súhlas s odchodom premiéra, a zároveň podporili možnosť, ako túto zmenu docieliť bez podpory referenda Hlasu&Smeru,“ dodala strana.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko