Na hlavný obsah

Remišovú mrzí rozhodnutie SaS. Matovič a Sulík podľa nej idú rozbiť vládu

Prioritou Za ľudí bolo vždy pokračovanie štvorkoalície, pripomenula.

Remišovú mrzí rozhodnutie SaS. Matovič a Sulík podľa nej idú rozbiť vládu
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová. Foto: TASR

„Igor Matovič (OĽANO) a Richard Sulík (SaS) idú spraviť obrovskú chybu svojho politického pôsobenia. Rozbiť túto vládu.“ Uviedla to vo štvrtok (25. 3.) na sociálnej sieti šéfka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová. Vicepremiérka tak reagovala na vyhlásenie SaS, ktorá pozastavila svoju účasť vo vládnej koalícii po štvrtkových demisiách ministra školstva Branislava Gröhlinga a šéfa rezortu diplomacie Ivana Korčoka.

„Prioritou strany Za ľudí bolo vždy pokračovanie štvorkoalície a zmena na poste predsedu vlády. Pozastavenie koaličnej zmluvy SaS nás preto veľmi mrzí. Vládna koalícia zložená zo strán OĽANO, Sme rodina, SaS a Za ľudí, ktorá vznikla pred rokom po parlamentných voľbách, bola po 12 rokoch vlády Smeru-SD nádejou, ktorá mala priniesť nielen návrat spravodlivosti, ale aj mnohé dôležité reformy,“ uviedla ministerka investícií s tým, že spory lídrov OĽANO a SaS spôsobujú nefunkčnosť koalície. To považuje za „mimoriadne nezodpovedné“.

„Strana Za ľudí urobí všetko pre to, aby sa vyriešila táto kríza, pretože alternatívou sú mesiace chaosu, predčasné voľby a odovzdanie krajiny Smeru a jeho nástupníckym organizáciám,“ dodala s neskorším dôvetkom, že ak sa vládna kríza nevyrieši do pondelka 29. marca, strana Za ľudí odíde z koalície.

Poslanec NR SR zo strany Za ľudí Ján Benčík vo štvrtok reagoval na vyhlásenie predsedu SaS Sulíka, ktorý vyhlásil, že nepôjde do trojkoalície, kde by bola strana Za ľudí vylúčená, pretože by to považoval za zradu. „Pokračovanie v trojkoalícii bez SaS a potvrdenie dezinterpretácie krízy zo strany Matoviča a OĽANO by bolo neodpustiteľnou zradou partnera aj princípov morálky, ktorá musí platiť aj v politike,“ stotožnil sa so slovami Sulíka a dodal, že pokračovanie v trojkoalícii je preňho za týchto okolností neprijateľné.

„Verím, že rovnako sa zachová aj poslanecký klub a strana Za ľudí, ktorej oficiálnym stanoviskom je pokračovanie vo štvorkoalícii a odchod Matoviča z postu premiéra,“ doplnil na sociálnej sieti.

Demisiu okrem už spomenutých ministrov podali v priebehu marca aj bývalý šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) a exminister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko