Na hlavný obsah

Vyšetrovateľ NAKA navrhol podať obžalobu na Dobroslava Trnku

Vyšetrovanie je ukončené.

Vyšetrovateľ NAKA navrhol podať obžalobu na Dobroslava Trnku
Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Foto: SITA

Vyšetrovateľ podal návrh na podanie obžaloby na obvineného bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku na Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). V utorok (2. 3.) o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka s tým, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) skončil vyšetrovanie.

Podľa záverov vyšetrovateľa si bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nemal splniť povinnosť vyplývajúcu mu zo zákona, teda stíhať všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel. Trnka je obvinený zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

„Od osoby M. K. (Marian Kočner, pozn.) mal prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov na nahrávke mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Nahrávku mal ukrývať na viacerých miestach, namiesto toho, aby ju odovzdal orgánom činným v trestnom konaní,“ uviedol Slivka. Konkrétne ide o kauzu Gorila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko