Na hlavný obsah

Chelsea a Manchester City opúšťajú Superligu. Zrejme sa pridajú aj ďalší

Megalomanský projekt sa rozpadá iba dva dni po oznámení jeho vzniku.

Chelsea a Manchester City opúšťajú Superligu. Zrejme sa pridajú aj ďalší
Šály futbalovových klubov - zľava Manchestru City, Manchestru United, Chelsea Londýn, Liverpoolu, Tottenhamu Hotspur a Arsenalu Londýn - ktoré mali byť súčasťou novej Superligy. Foto: TASR/AP

Anglické kluby Chelsea Londýn a Manchester City vystupujú z futbalovej Európskej Superligy. Dôvodom je kritika, ktorá sa strhla po oznámení jej vzniku. Informáciu priniesli britské médiá.

Prvým z dvanástky zakladajúcich klubov ESL, ktorý sa rozhodol odstúpiť od projektu je Manchester City. „Citizens“ to potvrdili v utorok (20. 4.) vo večerných hodinách. „Manchester City FC môže potvrdiť, že formálne začal s procedúrami vystúpenia zo skupiny, ktorá vyvíjala plány na vznik Európskej Superligy,“ citovala agentúea AFP z vyhlásenia klubu.

Dokumenty na odstúpenie pripravuje aj londýnska Chelsea. V utorok sa pred štadiónom Stamford Bridge zhromaždilo 1 000 fanúšikov, ktorí protestovali proti účasti svojho klubu v projekte. Vypočul si ich Petr Čech, bývalý dlhoročný brankár klubu a v súčasnosti technický poradca. V napätej atmosfére bolo počuť Čecha ako žiada fanúšikov o trpezlivosť a čas. Menej ako dve hodiny potom klub oznámil, že sa formálne pripravuje na vystúpenie z organizácie.

Nasledovať budú zrejme aj ďalšie kluby Premier League, ktoré sa chceli podielať na vzniku kontroverznej súťaže – Arsenal Londýn a Manchester United, ktorého výkonný podpredseda Ed Woodward už oznámil svoj koniec vo funkcii. Podľa španielskeho portálu Marca má v úlohe prvého muža Tottenhamu skončiť Daniel Levy.

Projekt Superligy sa po vlne obrovskej kritiky rozpadá už po 48 hodinách po oznámení vzniku. Ako informovali španielske médiá, k odchádzajúcim britským klubom sa zrejme pridajú aj FC Barcelona a Atletico Madrid.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport