Na hlavný obsah

Montreal vyhral aj vďaka Tatarovej asistencii, Carolina ide do play off

Carolina síce prehrala, bod jej ale prinieslo predĺženie.

Montreal vyhral aj vďaka Tatarovej asistencii, Carolina ide do play off
Montreal Canadiens' Tomas Tatar, left, Nicholas Suzuki, right, Calgary Flames' Elias Lindholm, center, and Ben Chiarot try to chase down the puck during the first period of an NHL hockey game in Calgary, Alberta, Monday, April 26, 2021. (Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP) Foto: SITA/AP

Hokejisti Montrealu zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na utorok na ľade Calgary 2:1 aj vďaka jednej asistencii slovenského útočníka Tomáša Tatara. Ten v prvej tretine v dvojnásobnej presilovke prihral do streleckej pozície Sheaovi Weberovi, ktorý bombou otvoril skóre.

Carolina síce prehrala na ľade Dallasu 3:4 po predĺžení, ale bod z extračasu jej zaistil postup do play off. V ňom sa predstaví tretiu sezónu za sebou. O triumfe Stars rozhodol Jamie Benn, ktorý si pri všetkých predchádzajúcich góloch Dallasu pripísal asistenciu. Slovenský obranca domácich Andrej Sekera odohral sedemnásť a pol minúty.

Edmonton zvíťazil na ľade Winnipegu vysoko 6:1, kanadský kapitán Oilers Connor McDavid dosiahol tretí hetrik v sezóne a pridal aj asistenciu. Na konte tak má po 46 zápasoch už 81 kanadských bodov (28+53) a je lídrom produktivity profiligy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport