Na hlavný obsah

Okresné úrady aj klientské centrá od utorka obnovia úradné hodiny

Začnú fungovať v novom režime.

Okresné úrady aj klientské centrá od utorka obnovia úradné hodiny
Ľudia čakajú v rade pred klientským centrom Okresného úradu v Trenčíne. Foto: TASR

Klientské centrá a pracoviská okresných úradov a polície začnú od utorka 20. apríla pracovať v novom režime. Podmienkou vstupu je negatívny test nie starší ako sedem dní, doklad o zaočkovaní alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19.

V interiéroch úradov a klientských centier môže byť len obmedzený počet osôb. Aj tu platí podmienka najviac jednej osoby na 15 metrov štvorcových. Vstup na pracoviská budú preto usmerňovať supervízori a poverené osoby. „Každý návštevník je povinný rešpektovať ich pokyny a hygienické nariadenia,“ uviedlo ministerstvo vnútra.

„Oddelenia Policajného zboru na úseku dokladov, dopravných evidencií a zbraní a streliva vybavia všetky požiadavky s výnimkou vydávania certifikátov pre kvalifikovaný e-podpis, keďže na to existuje bezplatná elektronická služba,“ dodalo ministerstvo. Informovalo tiež, že pracoviská odborov okresných úradov poskytujú služby bez obmedzenia.

Rezort aj napriek uvoľneniam opatrení vyzýva verejnosť, aby uprednostnila elektronickú či písomnú komunikáciu s pracoviskami okresných úradov a policajných oddelení dokladov. Pripomína aj, že správne poplatky sa pri použití e-služby znižujú o polovicu, najviac o 70 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko