Na hlavný obsah

Polícia začala s intenzívnymi kontrolami. Na výjazde z hlavného mesta sa tvorili dlhé kolóny

Na Slovensku stále platí zákaz vychádzania.

Policajti vo štvrtok (1. 4.) začali s intenzívnymi kontrolami dodržiavania protipandemických opatrení na cestách. Informujú o tom na sociálnej sieti. Prísnejší režim bude trvať do pondelka (5. 4.) polnoci. V dôsledku kontrol by mali vodiči na území Slovenska počítať so zdržaniami.

Zelená vlna RTVS upozorňovala po 16.00 h vodičov na kolóny na viacerých miestach v Bratislave. Vodiči si počkali 90 minút na diaľnici D1 smerom von z mesta. Zdržali sa aj na Račianskej (20 minút), Hradskej (30 minút), Gagarinovej (10 minút) či Slovnaftskej (do 10 minút) smerom z Bratislavy. Kolóny sa tvorili aj na výjazde z hlavného mesta smerom do Ivanky pri Dunaji (zdržanie do 45 minút). Pred 18.00 h sa kolóny rozplynuli cesta slovenskou metropolou bola plynulá.

Porovnanie hustoty premávky v Bratislave vo štvrtok 1. apríla o 16.30 a 17.45 h.

Polícia na sociálnej sieti informuje aj o kontrolách v Trnavskom kraji, konkrétne v Šamoríne.

Počas veľkonočných sviatkov policajti zintenzívnia kontroly zamerané na dodržiavanie opatrení v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Na hraniciach budú nepretržite kontrolovať všetkých prichádzajúcich. Policajti i vojaci budú nasadení aj na hranice okresov. Zároveň bude polícia realizovať dopravné kontroly.

Na Slovensku stále platí zákaz vychádzania. V platnosti je niekoľko výnimiek, napríklad na cestu do a zo zamestnania (ak vzhľadom na povahu práce nie je možné vykonávať túto prácu z domácnosti) alebo na cestu do prírody v rámci okresu (od 05.00 do 20.00 h.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko