Na hlavný obsah

SaS navrhne zmeny v covidovom automate. Sulík: Je tam čo vylepšiť

Uvedomuje si možné riziká.

SaS navrhne zmeny v covidovom automate. Sulík: Je tam čo vylepšiť
Na snímke druhý zľava predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Foto: TASR

„Dúfam, že sa bude uvoľňovať čím skôr, najmä preto, že sa zlepšujú čísla.“ Skonštatoval to v stredu (7. 4.) po rokovaní vlády predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. V rámci možného uvoľňovania opatrení v súvislosti so zlepšujúcou sa pandemickou situáciou na Slovensku bude podľa neho otvorenie akéhokoľvek sektora dobrou správou pre ekonomiku.

Vicepremiér si zároveň uvedomuje možné riziká otvárania prevádzok. „Chápem, že sú iné argumenty a názory ľudí, ktorí do toho majú čo rozprávať či obavy z tretej vlny. Počkáme si na pracovné stretnutie,“ povedal Sulík s tým, že stretnutie by sa malo uskutočniť ešte tento týždeň a za SaS sa na ňom zúčastnia Ján Oravec a Jana Bittó Cigániková.

SaS má tiež záujem o prehodnotenie a zmenu covidového automatu. Chce prispieť k jeho vylepšeniu. „Bolo by dobré, keby boli opatrenia zosúladené. Niekde vpustia istý počet osôb na metre štvorcové, niekde to závisí od percenta naplnenia, je tam preto čo vylepšiť,“ konkretizoval šéf liberálov.

Predmetom spomenutého stretnutia má byť aj prehodnotenie testovacej stratégie, keďže automat obsahuje podmienku testu pre viaceré úkony, napríklad cestu do práce. Diskutovať by sa malo aj o odškodňovacom zákone.

Sulík tiež priznal, že jeho strana i rezort budú chcieť pripomienkovať a aktualizovať programové vyhlásenie vlády. „Na koaličnej rade sme sa v utorok (6.4.) dohodli, že akékoľvek zmeny musia prejsť radou, ideme preto spisovať naše pripomienky,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko