Na hlavný obsah

Tragédia na Urale: Pri požiari drevenice zomrelo päť detí

Nešťastný prípad už vyšetrujú.

Tragédia na Urale: Pri požiari drevenice zomrelo päť detí
Na ilustračnej fotke ruskí hasiči. Foto: TASR/AP

Päť detí prišlo o život pri požiari rodinného domu v dedine Absoovo pri Jekaterinburgu na Urale, oznámila vo štvrtok (15. 4.) agentúra Interfax s odvolaním sa na miestne úrady. „Práve našli pozostatky piateho dieťaťa,“ povedal hovorca oblastnej správy ministerstva vnútra.

Tragédia sa odohrala v noci na štvrtok, keď v drevenom dedinskom domčeku, v ktorom bývala rodina s mnohými deťmi, vypukol požiar. Z plameňov vyviazli s popáleninami štyria ľudia vrátane dvoch detí – štvorročného chlapca a niekoľkomesačného dievčatka, ktorého brat-dvojča v plameňoch zahynul.

Vyšetrovatelia nešťastie skúmajú podľa paragrafu o zavinení úmrtia z nedbanlivosti. Nevylučujú, že požiar mohla zaviniť schátraná elektroinštalácia v domčeku, ktorý postavili v roku 1957 a ktorý si matka detí kúpila z peňazí vyplácaných ruským štátom za narodenie potomka.

Požiar pripravil o život osemročné dievčatko a chlapcov vo veku sedem, päť a dva roky a spomínaného bábätka z páru dvojčiat. Deti podľa hovorcu oblastnej správy vnútra mali rôznych otcov, jeden z nich si práve odpykáva trest odňatia slobody. Matke s výchovou detí pomáhal jej brat. Podobné nešťastia sú v Rusku pomerne časté, najmä počas vykurovacej sezóny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet