Na hlavný obsah

MS v hokeji: Po troch výhrach debakel. Slováci prehrali so Švajčiarskom vysoko 1:8

Zápas rozhodli vylúčenia.

MS v hokeji: Po troch výhrach debakel. Slováci prehrali so Švajčiarskom vysoko 1:8
Na snímke zľava Samuel Kňažko (Slovensko), Joel Vermin (Švajčiarsko), brankár Július Hudáček (Slovensko) a Sven Andrighetto (Švajčiarsko). Foto: TASR

Hokejisti Slovenska mali po troch odohraných zápasoch na konte plný počet bodov. Na úspešnú sériu chceli nadviazať vo štvrtok (27. 5.) aj vo svojom ďalšom vystúpení. Vyzývateľom zverencov trénera Craiga Ramsayho a priebežných lídrov A-skupiny boli tentoraz od 15.15 h hráči Švajčiarska. Slovákom ale zápas vôbec nevyšiel a súperovi po mnohých vylúčeniach podľahli 1:8. Až päť gólov pritom inkasovali v oslabení. O jediný presný zásah Slovenska sa postaral Michal Krištof, ktorý bol vyhlásený aj za najlepšieho hráča nášho tímu.

„Musíme na to rýchlo zabudnúť a sústrediť sa na ďalší duel. Prvá tretina bola dobrá, z toho si musíme zobrať to najlepšie a na to zlé zabudnúť. Máme teraz deň voľna a potom hráme ďalší zápas, ktorý chceme vyhrať,“ povedal po zápase Krištof.

„V prvej tretine sme hrali solídny hokej, ale dlhé oslabenie a inkasovaný gól nás dali ‚dole‘. Od druhej časti sme už neboli tým tímom ako doteraz. Nehrali sme dobre a malé veci sme robili zle. Verím, že nám to pomôže do ďalšieho priebehu turnaja. Prehrali sme s kvalitným súperom, to musíme akceptovať. Musíme sa zlepšiť vo veľa veciach,“ zhodnotil pre RTVS zápas asistent trénera Ján Pardavý.

Slováci majú aj naďalej na svojom konte 9 bodov a v tabuľke A-skupiny im patrí 3. miesto o skóre za Rusmi a Švajčiarmi. V piatok majú slovenskí hokejisti voľno, počas víkendu absolvujú dve stretnutia – v sobotu (29. 5.) o 19.15 h SELČ vyzvú Dánov a o 24 hodín neskôr Švédov. 

Tabuľka A-skupiny:

Umiestnenie                  Počet zápasovVýhryVýhra pp alebo snPrehra pp alebo snPrehraSkórePočet bodov
1. Rusko4300115:79
2. Švajčiarsko4300114:109
3. Slovensko4300111:129
4. Dánsko411027:95
5. Bielorusko410128:124
6. V. Británia410128:154
7. Švédsko3100210:53
8. Česko301028:112

Priebeh zápasu:

Prvá tretina:

Švajčiari začali proti rozbehnutým Slovákom tvrdou hrou do tela a od začiatku zápasu nenechávali súperom na ľade veľa priestoru. Nepríjemný moment pre slovenský tím priniesla hneď 2. minúta, keď Pospíšila zboku trafil nahodený puk a ľad musel opustiť za pomoci spoluhráčov.

Slovenský útočník sa do hry vrátil, v 7.minúte však inkasoval za narazenie Ambühla trest 5 minút + do konca zápasu.

Slováci mohli paradoxne v oslabení otvoriť skóre zápasu, Sukeľ po chybnej rozohrávke švajčiarskeho brankára pred odkrytou bránkou netrafil dobre puk. Gól tak padol o pár sekúnd na opačnej strane, keď strela Diaza skončila po nešťastnom teči Studeniča za Hudáčkom. Slováci tak prvýkrát na turnaji prehrávali.

Zvyšok päťminútového oslabenia už ubránili, rovnako ako ďalšiu početnú nevýhodu v závere tretiny pri vylúčení Holešinského. Napriek tomu, že v prvej časti hry odohrali v oslabení takmer 6 minút, súpera v nej prestrieľali 11:4.

Druhá tretina:

Zvyšok presilovej hry, ktorú rozdelila prestávka, ale švajčiarski hokejisti využili hneď v úvode 2. časti hry. Strieľajúci Andrigheto využil clonenie Ambühla a druhýkrát prekonal Hudáčka.

V 22. minúte rozhodcovia opäť vylučovali a v hre 4 proti 4 zastavila Hrivíkovu strelu žŕdka Berrovej bránky.

V 26. minúte bol rozdiel už trojgólový, keď Loeffeova strela prepadla za Hudáčka.

V 32. minúte si presilovú hru konečne zahrali aj Slováci, zníženia skóre sa ale nedočkali. Naopak, po návrate z trestnej lavice sa do samostatného nájazdu dostal Untersander, náš tím zachránila ľavá žŕdka.

Švajčiari štvrtý gól pridali v 37. minúte, Hofmann precedil puk k bližšej Hudáčkovej žŕdke.

Tretia tretina:

Rovnako ako v druhej tretine, aj tretiu časť hry začal náš súper presilovou hrou, ktorú využil už po niekoľkých sekundách Meier.

V 45. minúte narástol po strele Kurasheva rozdiel v skóre už na hrozivých šesť gólov. O pár sekúnd sa ku slovu dostali aj Slováci, Krištof po prihrávke Cehlárika znížil na 1:6.

V 52. minúte dostali Švajčiari ďalšiu príležitosť presilovej hry. Pod sprchy poslali rozhodcovia predčasne aj Rosandiča, ktorého päťminútové vylúčenie súper potrestal hneď dvakrát. Slovensko tak so Švajčiarskom prehralo 1:8.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport