Na hlavný obsah

Šeliga sa vzdá postu podpredsedu parlamentu

Rozhodol sa voči sebe vyvodiť politickú zodpovednosť.

Šeliga sa vzdá postu podpredsedu parlamentu
Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Foto: TASR

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) ponúkol svoj post v reakcii na zverejnené informácie o jeho schôdzke v čase zákazu vychádzania v interiéri bratislavského baru. Svoju pozíciu ponúkla aj predsedníčka parlamentného výboru pre sociálne veci Jana Žitňanská (Za ľudí).

Šeliga sa ospravedlnil všetkým občanom Slovenskej republiky za zlý príklad, ktorý ako podpredseda Národnej rady (NR) SR spolu so svojimi kolegami občanom dal. „Je mi ľúto, čo som urobil a som si vedomý, že za chyby sa platí, preto sa vzdávam postu podpredsedu parlamentu,“ vyhlásil na stredajšom (5. 5.) brífingu.

Zároveň odmietol spôsob, akým bolo stretnutie opísané v týždenníku, ktorý písal o jeho „neistom kroku“. „Nebola to žiadna žúrka alebo zábava, neboli tam žiadni iní ľudia. Ale faktom je, že takéto pracovné stretnutie malo byť v oficiálnych priestoroch. Je to veľmi zlý príklad a ospravedlňujem sa zaň,“ vysvetlil. Za chybu považuje to, že sa stretnutie uskutočnilo v uzavretej časti podniku. „Pracovné stretnutia boli mnohé. Politika nepozná časové obmedzenia. To, že to bolo pracovné stretnutie, neospravedlňuje to, že to bolo v nevhodnom priestore,“ dodala Žitňanská.

Podľa predsedníčky strany Za ľudí Veronika Remišovej je zatiaľ predčasné hovoriť o tom, kto by mal Šeligu a Žitňanskú nahradiť na ich postoch. Obom sa poďakovala za vyvodenie politickej zodpovednosti. „Strana Za ľudí išla do politiky preto, aby sme priniesli novú politickú kultúru,“ dodala a ocenila ich gesto, ktoré si podľa nej zaslúži rešpekt.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko