Na hlavný obsah

Prokurátor zrušil obvinenie exšéfovi bratislavskej operatívy NAKA Kaľavskému

Vznesenie vyhodnotil ako nezákonné a nedôvodné.

Prokurátor zrušil obvinenie exšéfovi bratislavskej operatívy NAKA Kaľavskému
Foto: TASR

Prokurátor Generálnej prokuratúry (GP) SR zrušil obvinenie vedúceho operatívneho oddelenia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Kaľavského. V pondelok 7. júna o tom informoval hovorca GP SR Dalibor Skladan.

„Prokurátor GP SR dňa 4. júna 2021 na podklade sťažnosti obvineného vedúceho operatívneho oddelenia Národnej kriminálnej agentúry Mgr. J. K. rozhodol o zrušení uznesenia vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby zo dňa 21. mája 2021 o vznesení obvinenia menovanému pre prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa z dôvodu, že bolo nezákonné, predčasné a nedôvodné,“ priblížil hovorca.

Popri Kaľavskom polícia pred niekoľkými týždňami obvinila aj bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana. Od začiatku všetky obvinenia odmietal.

Pôvodný dozorujúci prokurátor žiadal pre Kaľavského aj väzbu, Okresný súd Bratislava III mu ale v nedeľu 23. mája nevyhovel. Jeho sťažnosť neskôr 27. mája stiahol už nový prokurátor Generálnej prokuratúry (GP) SR.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka ešte v pondelok 24. mája rozhodol, že z dôvodu vylúčenia akýchkoľvek pochybností o objektívnosti alebo účelovosti trestných konaní vedených voči dvojici bude ďalší výkon dozoru nad zákonnosťou v prípravnom konaní v oboch trestných veciach vykonávať priamo prokurátor GP SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko