Na hlavný obsah

Biden sľubuje ďalšie útoky proti teroristom z Islamského štátu

USA sa obávajú ďalších teroristických akcií.

Biden sľubuje ďalšie útoky proti teroristom z Islamského štátu
Na snímke americký prezident Joe Biden. Foto: SITA/AP

Úder amerického bezpilotného lietadla, pri ktorom vo východnom Afganistane zomreli dvaja členovia teroristickej organizácie Islamský štát – Chorásán, nebol podľa amerického prezidenta Joea Bidena posledný.

„Útok nebol posledný. Dopadneme všetkých, ktorí sa podieľali na ohavnom útoku a prinútime ich zaplatiť,“ citovala agentúra Reuters z Bidenovho vyhlásenia po stretnutí s vojenskými a bezpečnostnými poradcami.

Uviedol tiež, že ho armádni predstavitelia varovali, že v najbližších 24 až 36 hodinách môže v Afganistane prísť ďalší teroristický útok.

„Situácia na mieste zostáva extrémne nebezpečná a hrozba teroristického útoku na letisko zostáva vysoká,“ uviedol ďalej americký prezident. „Naši velitelia ma informovali, že útok môže veľmi pravdepodobne prísť počas najbližších 24 až 36 hodín. Nariadil som im, aby prijali všetky možné opatrenia na ochranu našich vojakov,“ dodal.

Útok dronu bol reakciou na samovražedný atentát, pri ktorom vo štvrtok (26. 8.) pri bránach kábulského letiska prišlo o život najmenej 169 Afgancov a 13 amerických vojakov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet