Na hlavný obsah

Los Angeles zrejme zakáže nezaočkovaným vstup do interiérov prevádzok

Už tak urobili New York aj San Francisco.

Los Angeles zrejme zakáže nezaočkovaným vstup do interiérov prevádzok
Ilustračné foto - prechádzka v meste Los Angeles. Foto: TASR/AP

Los Angeles sa zrejme stane tretím veľkým mestom v Spojených štátoch, ktoré zakáže vstupovať do vnútorných priestorov prevádzok ľuďom, ktorí nie sú zaočkovaní proti covidu-19. V stredu (29. 9.) o tom informovala agentúra Reuters. Obmedzenia sa týkajú reštaurácií, barov, nákupných centier alebo napríklad posilňovní.

Ak budúci týždeň prejde návrh, čo sa očakáva, stane sa Los Angeles po New Yorku a San Franciscu tretím americkým veľkomestom, ktoré to bude žiadať od svojich obyvateľov. Nové pravidlo má začať platiť v novembri.

Americkí politici na čele s prezidentom Joem Bidenom v posledných týždňoch vystupňovali tlak na ľudí, aby sa nechali zaočkovať. Predpisy, ktoré vyžadujú doklad o očkovaní, budia v Spojených štátoch silné kontroverzie, pretože mnoho Američanov ich považuje za protiústavné a autoritárske.

Školský úrad pre okres Los Angeles nariadil učiteľom, ďalším zamestnancom v školstve i žiakom starším ako 12 rokov, aby sa do 15. októbra zaočkovali. Výnimku môžu dostať len zo zdravotných alebo náboženských dôvodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet