Na hlavný obsah

Ruský minister pre mimoriadne situácie Jevgenij Ziničev tragicky zahynul

O život prišiel pri výkone služby.

Ruský minister pre mimoriadne situácie Jevgenij Ziničev tragicky zahynul
Na archívnej snímke z 27. októbra 2018 ruský minister pre mimoriadne situácie Jevgenij Ziničev. Foto: TASR/AP

Pri cvičení venovanom riešeniu mimoriadnych situácií zahynul zodpovedný ruský minister Jevgenij Ziničev. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na stredajšie (8. 9.) oznámenie Ziničevovho úradu.

Podľa správy úradu minister pre mimoriadne situácie Ziničev „tragicky zahynul pri výkone služby, keď v Norilsku pri medzirezortnom cvičení na ochranu arktickej zóny pred mimoriadnymi udalosťami zachránil život človeka“. Bližšie podrobnosti k tejto udalosti ministerstvo zatiaľ nezverejnilo.

Ruský denník RBK na sociálnej sieti telegram s odvolaním sa na nespresnený zdroj napísal, že Ziničev zahynul pri „rezortnom nakrúcaní“, keď sa snažil zachytiť člena filmového štábu, ktorý ukĺzol na okraji útesu. O život vraj ale prišli obaja.

Šéfredaktorka televízie RT Margarita Simonjanová zasa napísala, že kameraman filmového štábu spadol do vody z rímsy, na ktorej stál. Minister v snahe zachrániť ho pre neho skočil, ale narazil pri tom na kameň.

Denník Kommersant pripomenul, že ministerstvo predtým uviedlo, že päťdesiatpäťročný Ziničev v rámci pracovnej cesty do Krasnojarského kraja preveroval stavbu budovy nového hasičského depa v Norilsku a navštívil Dudinský arktický pátrací a záchranný útvar.

Norilsk leží za severným polárnym kruhom na severe Krasnojarského kraja, ktorý sa rozkladá od juhu až na sever Sibíri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet