Na hlavný obsah

Stredoškoláci sa boja chodiť do školy, žiadajú ministra, aby ich nechal doma

Rozhodnutie nezatvoriť školy kritizuje aj Komora učiteľov.

Stredoškoláci sa boja chodiť do školy. Vyzývajú preto ministra školstva, aby počúval odporúčania odborníkov, ktorí radili starších školákov nechať doma. Školy však naďalej fungujú plošne. Kritika sa ozýva aj z radov Komory učiteľov.

Stredoškoláci kritizujú vládu, že ich pri rozhodovaní o zatváraní škôl nevypočula.

„Sme proti dlhodobému zatváraniu škôl na niekoľko mesiacov, no sme presvedčení o tom, že dištančné vzdelávanie počas s lockdownu s následnými vianočnými prázdninami by mohli prispieť k výraznému obmedzeniu mobility študentov,“ povedal prezident Aliancie stredoškolákov Kristián Krivda.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Žiaci v súčasnosti neustále prichádzajú na krátky čas do škôl, aby sa vzápätí vrátili opäť na dištančné vzdelávanie. Zabezpečenie prevádzky škôl, hlavne zastupovania za chorých kolegov, sa stáva neúnosné,“ uviedla Komora učiteľov vo svojom stanovisku.

Naopak, víta ho časť rodičov. „Rozhodnutie nezatvoriť plošne všetky školy na Slovensku je dobré rozhodnutie. Ukážkou vyspelosti spoločnosti je i to, že neprehliada najzraniteľnejších a dokáže sa postaviť za svoje priority,“ konštatovala v stanovisku iniciatíva Dajme deťom hlas.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko