Na hlavný obsah

Kuriéri sa na Vianoce pripravili, no aj tak nestíhajú

Doručia aj 250 balíkov za deň.

Kuriéri sa na Vianoce pripravili, no aj tak nestíhajú
Na snímke objednané balíky v sklade. Foto: RTVS

Objednané zásielky do Vianoc nemusia doraziť. Kuriéri nestíhajú. Hoci sa prepravcovia na najvyťaženejšie obdobie roka pripravili, plány im skrížila pandémia. Mnohí kuriéri zostali doma s ochorením COVID-19 alebo podozrením naň.

Kuriéri v týchto dňoch doručia v priemere aj 250 balíkov za deň. Napríklad Slovenská pošta doručuje v tomto roku o 30 % balíkov viac ako vlani na Vianoce. Doručenie do Vianoc negarantuje už ani pošta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Lokálne môžu nastať omeškania balíkových zásielok, čo je spôsobené výpadkom kuriérov, prípadne vodičom, spôsobené kvôli covidu, kvôli karanténe, môžu sa vyskytnúť aj problémy s technickými zariadeniami,“ povedala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Najväčšie problémy s doručovaním hlásia kuriéri v bratislavskom kraji, kam smeruje najviac zásielok. V ostatných regiónoch je pravdepodobnosť včasného doručenia zásielok do Vianoc vyššia.

„Viac ako 90 % balíkov doručujeme nasledovný pracovný deň, ale určite môžu najmä v Bratislave nastať to jedno, dvojdňové zdržanie,“ uviedol generálny riaditeľ DPD Peter Pavuk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko