Na hlavný obsah

NHL pre variant omikron predčasne preruší hokejovú sezónu

Ohrozená je aj účasť hráčov na olympijských hrách.

NHL pre variant omikron predčasne preruší hokejovú sezónu
Na snímke vpravo slovenský hokejista tímu NHL Tampa Bay Erik Černák. Foto: SITA/AP

Hokejová prestávka v NHL mala pre vianočné sviatky trvať od piatka (24. 12.) do soboty (25.12.), vedenie sa však pre šírenie covidu v mnohých tímoch rozhodlo odsunúť aj zápasy naplánované na stredu (22. 12.) a štvrtok (23. 12.). Informovala o tom v utorok (21. 12.) agentúra Reuters.

Poslednými odohranými zápasmi tak budú duely medzi Minnesotou Wild a Dallasom Stars, Washingtonom Capitals a Philadelphiou Flyers a medzi Tampou Bay Lightning a Vegas Golden Knights.

Týmto krokom sa dovedna pre problémy s covidom posunulo už 49 zápasov. Do tímových zariadení budú môcť hráči prísť s negatívnym testom v nedeľu (26. 12.).

Veľké zápasové výpadky primäli vedenie ligy a hráčske odbory opätovne otvoriť diskusie v súvislosti s uvoľnením hokejistov na Zimné olympijské hry 2022 v Pekingu (3. – 22. február).

Na poslednom kolektívnom vyjednávaní sa dohodli, že hráči NHL sa budú môcť zúčastniť ZOH v Pekingu. Pre veľký počet zrušených zápasov v lige a snahy o ich konania v náhradných termínoch je však táto dohoda v ohrození.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport