Na hlavný obsah

Povinné testovanie nezaočkovaných zamestnancov sa predĺži do konca januára

Štát prispeje na antigénový test 4 eurá.

Povinné testovanie nezaočkovaných zamestnancov sa predĺži do konca januára
Na snímke testovanie na prítomnosť ochorenia COVID-19. Foto: RTVS

Povinné testovanie nezaočkovaných zamestnancov vo firmách sa predĺži do konca januára. „Prípadné ďalšie predĺženie bude závisieť od vývoja pandemickej situácie na Slovensku,“ dodalo ministerstvo hospodárstva po online rokovaní vlády.

Štát má na antigénové testy po novom prispievať štyri eurá namiesto piatich, ďalšie euro pôjde na náklady spojené s testovaním, vyplýva zo zmien, ktoré vo štvrtok (30. 12.) schválila vláda.

„Náklady spojené s testovaním budú kompenzované zo strany štátu sumou vo výške 1 euro na každého otestovaného zamestnanca jedenkrát týždenne. Náklady spojené s testovaním zamestnancov prostredníctvom MOM budú kompenzované zo strany štátu sumou vo výške 5 eur na každého otestovaného zamestnanca jedenkrát týždenne,“ uvádza sa v materiáli.

O úhradu môžu zamestnávatelia žiadať jednorazovo vo februári.

Zamestnávatelia sú povinní zabezpečiť dostatočný počet antigénových samotestov, ako aj vhodný priestor na testovanie. Výsledky testov nesmú byť staršie ako sedem dní, môže ísť aj o výsledok antigénového samotestu z nosa pod dohľadom autorizovanej osoby. Rovnako môže ísť o testy z mobilných odberových miest, a to antigénové, LAMP a PCR testy. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko