Na hlavný obsah

Biatlonistky Remeňové sa nezúčastnia na ZOH 2022, nie sú zaočkované

Menoslov biatlonistov Slovenska, ktorí vycestujú do Pekingu, je známy.

Biatlonistky Remeňové sa nezúčastnia na ZOH 2022, nie sú zaočkované
Na snímke slovenská biatlonová reprezentantka Zuzana Remeňová. Foto: TASR

Po nedeľňajších (16. 1.) stíhacích pretekoch mužov a žien Svetového pohára v biatlone v Ruhpoldingu sa uzavrela nominácia Slovenska na ZOH v Pekingu. K mužskému triu Michal Šíma, Šimon Bartko, Tomáš Sklenárik sa pripojí Matej Baloga, ktorý vyradil z boja o poslednú miestenku Tomáša Hasillu. Ženské duo sestier Fialkových doplnia Henrieta Horvátová a Veronika Machyniaková.

K neúčasti sestier Remeňových prezident Slovenského zväz biatlonu (SZB) Peter Vozár uviedol: „Vzhľadom k tomu, že je požiadavka zo strany čínskych organizátorov olympijských hier očkovanie proti covidu-19, tak v tomto prípade je účasť sestier Márie a Zuzany Remeňových vylúčená. Rovnaká požiadavka je aj zo strany organizátora majstrovstiev sveta juniorov a kadetov v USA od 23. februára do 2. marca, takže ani tam nebudú môcť sestry Remeňové vycestovať.“

Zuzana Remeňová sa v nedeľu zaskvela 5. miestom na juniorskom IBU pohári v Pokljuke v miešanej štafete dvojíc s Damiánom Česnekom. Na ZOH 2022 je nominovaná Veronika Machyniaková, jej sestra Júlia sa zúčastní na juniorských majstrovstvách sveta v USA.

„Slovenský zväz biatlonu urobil maximum pre to, aby sa tak ženská, ako i mužská štafeta na ZOH 2022 nominovala a aby bol biatlon silným prvkom slovenskej výpravy na olympijských hrách. Preto reprezentačné tímy štartovali v najsilnejšom zložení minulý týždeň na podujatí SP v Oberhofe a udialo sa tak i v tomto týždni v Ruhpoldingu. Táto iniciatíva prišla aj zo strany samotných trénerov, čo nás teší. Vidno, že keď sa treba zomknúť, tak sa zomkneme, a všetci ťaháme za jeden povraz,“ dodal Vozár.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport