Na hlavný obsah

Vietnamka so slovenským občianstvom čelí obvineniu z nútenia k prostitúcii

V Berlíne s ňou pokračuje súdny proces.

V Berlíne pokračoval súdny proces, v ktorom na lavici obžalovaných sedí aj Vietnamka so slovenským občianstvom Huong G. Spolu s ďalšou Vietnamkou v Berlíne, čelia obvineniu, že nútili k prostitúcii, vydierali, ale aj obstarávali falošné doklady.

V pondelok (10. 1.) prišla svedčiť jedna zo žien, ktorá musela zaplatiť 19 000 eur za transport z Vietnamu do Európy.

Berlínsky justičný palác je najväčší v Európe a každý deň sa v ňom konajú stovky súdnych pojednávaní.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V miestnosti 501 televízne štáby nakrúcať nesmeli – to je možné len v prvý a posledný deň pojednávania – na chodbe a v hale vyše storočného paláca však povolenie dostali.

Na lavici svedkov sedela Vietnamka, ktorá sa stala obeťou prostitúcie v masážnych salónoch, kde musela za päť až šesť mesiacov splatiť svoju dlžobu. Dnes je matkou vyše ročného dieťaťa a v Nemecku žije legálne.

„Na lavici obžalovaných mal sedieť aj lekár, ktorý ženám podával trojmesačné hormonálne injekcie, aby neotehotneli. Ten sa však ešte pred začiatkom procesu so súdom dohodol na finančnom treste 10 000 eur, čo považujeme voči ostatným obžalovaným za nespravodlivé,“ uviedol obhajca Mirko Röder.

Aj keď prokuratúra hneď na začiatku pojednávania ponúkla všetkým obžalovaným dohodu o vine a treste, zatiaľ to vyzerá tak, že tento nástroj justície príjme len mladý Nemec, ktorý spolupracoval s Vietnamkou v Berlíne.

Na internetových fórach publikoval fotografie žien a tak získaval klientov pre prostitútky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet