Na hlavný obsah

Vlhová suverénne ovládla slalom v Záhrebe

V chorvátskom stredisku dosiahla víťazný hetrik.

Vlhová suverénne ovládla slalom v Záhrebe
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší z víťazstva v slalome v Záhrebe. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa v utorok (4. 1.) stala víťazkou slalomu Svetového pohára v chorvátskom Záhrebe s náskokom pol sekundy pred druhou Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Tretia skončila rakúska lyžiarka  Katharina Liensbergerová s výrazným odstupom 2,11 s.

Vlhová dokázala v Záhrebe dosiahnuť víťazný hetrik, za Snehovú kráľovnú ju korunovali tretí rok po sebe. Slovenka zároveň ovládla štvrtý z piatich slalomov v aktuálnej sezóne. V kariére dosiahla už 24. víťazstvo a 51. pódiové umiestnenie v pretekoch prestížneho seriálu.

Z možných 500 bodov získala v slalome 480 a suverénne vedie priebežnú klasifikáciu disciplíny. V celkovom hodnotení Svetového pohára sa posunula na druhú priečku pred Talianku Sofiu Goggiovú, pred ňou je už len Shiffrinová, na ktorú stráca 115 bodov.

Vlhová si výrazný náskok vypracovala už v prvom kole, v ktorom sa na trať vydala ako prvá a predviedla suverénnu jazdu bez väčších chýb. Žiadna z lyžiarok, ktoré 1. kolo absolvovali po nej, sa nedokázala priblížiť času Slovenky. Shiffrinová, ktorá sa vrátila do pretekov po prekonaní ochorenia COVID-19, strácala 0,64 sekundy, priebežne tretia Švačiarka Wendy Holdenerová 0,81 sekundy.

V 2. kole sa slovenská športovkyňa roka popasovala aj s náročnými podmienkami – rozbitou traťou a silným vetrom. Shiffrinovej, ktorá predtým taktiež predviedla výbornú jazdu, nadelila pol sekundy. Ďalšie lyžiarky mali už priepastné manko.

„V mysli som sa snažila sústrediť len na svoju jazdu. Chcela som ísť čisto a vyhnúť sa problémom. Chcela som pustiť lyže, nič som nevymýšľala. Som veľmi šťastná, že som zvíťazila,“ povedala v prvom rozhovore po pretekoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport