Na hlavný obsah

Vlhová skončila v obrovskom slalome druhá, nestačila na Hectorovú

V prvom kole bola Slovenka priebežne prvá.

Vlhová skončila v obrovskom slalome druhá, nestačila na Hectorovú
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v 1. kole obrovského slalomu žien Svetového pohára v talianskom stredisku Kronplatz. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila druhá v utorňajšom (25. 1.) obrovskom slalome Svetového pohára. Na prvú Švédku Saru Hectorovu v talianskom Kronplatzi stratila 15 stotín sekundy. Tretia skončila Tessa Worleyová z Francúzska s mankom 0,52 sekundy.

Dvadsaťšesťročná slovenská reprezentantka sa do kolotoča SP vrátila po tom, ako vynechala víkendové podujatie v rýchlostných disciplínach v ďalšom talianskeho stredisku Cortina d’Ampezzo.

Vlhová si pripísala 54. pódiové umiestnenie v pretekoch prestížneho seriálu. V tejto sezóne je to jej najlepší výsledok v „obráku“, tretia bola v ouvertúre v rakúskom Söldene.

V prípade víťazstva by sa ako obhajkyňa veľkého glóbusu dostala na čelo celkového poradia SP pred Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá obsadila piatu priečku. Takto za americkou rivalkou zaostáva o 17 bodov.

Prvé kolo

V prvom kole obsadila Vlhová priebežné prvé miesto s náskokom 34 stotín sekundy pred druhou Hectorovou. Tretia Shiffrinová na ňu stratila 59 stotín sekundy.

Generálku na ZOH otvorila so štartovým číslom 1. V slnečných podmienkach išla veľmi dynamicky, plynulo prechádzala z oblúka do oblúka a svoju jazdu vygradovala v klopenej strmine, kde získala najväčší náskok v porovnaní so súperkami. Ako jediná zvládla trať pod minútu.

K suverénnej Vlhovej sa ako-tak priblížila jedine líderka hodnotenia disciplíny a víťazka predchádzajúcej súťaže Hectorová, ale aj ona v dolnej polovici zaostala. Shiffrinovej na lepší čas chýbalo viac dravosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport