Na hlavný obsah

Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore, priblížila sa k zisku malého glóbusu

Shiffrinová napokon nebodovala.

Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore, priblížila sa k zisku malého glóbusu
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje s trofeou na pódiu víťazstvo v slalome žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v slovinskej Kranjskej Gore. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa stala víťazkou nedeľného (9. 1.) slalomu v slovinskej Kranjskej Gore. Pripísala si svoj piaty triumf z doterajších šiestich slalomových pretekov vo Svetovom pohári 2021/2022. V celkovom kariérnom meradle dosiahla 25. víťazstvo a 52. pódiové umiestnenie.

V slovinskom stredisku časom 1:44,29 s o 23 stotín sekundy predstihla Švajčiarku Wendy Holdenerovú, tretie miesto obsadila Švédka Anna Swennová Larssonová (+1,06 s). Američanka Mikaela Shiffrinová prekvapivo nedokončila druhé kolo po tom, čo dostala „špicar“.

Vlhová bola po prvom kole druhá, za Holdenerovou zaostávala o 8 stotín sekundy. Napriek horším podmienkam na trati svoju stratu ľahko zmazala.

„Podmienky nenahrávali týmto pretekom, ale som rada, že sa trať podarilo spevniť. V prvom kole som nešla na hrane, vedela som, že keď chcem zvíťaziť, musím v druhom kole pridať. Podarilo sa to. Nie je jednoduché neustále víťaziť, tlak sa zvyšuje. Vyhrala som tu už v minulosti, darí sa mi tu. Je to odraz mojej vyrovnanej výkonnosti,“ skonštatovala v cieli Vlhová.

Slovenská lyžiarka získala v boji o malý krištáľový glóbus v slalome z možných 600 bodov až 580 a suverénne vedie hodnotenie disciplíny, pred druhou Shiffrinovou má obrovský náskok 240 bodov. O malý glóbus tak môže prísť už iba v teoretickej rovine – na zisk trofeje jej stačí jedno tretie miesto. V celkovom poradí SP vedie Američanka pred Vlhovou už iba o 35 bodov.

Najbližší slalom je na programe v utorok 11. januára v Schladmingu, preteky tam presunuli pre vysokú sedemdňovú incidenciu prípadov ochorenia COVID-19 vo Flachau.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport