Na hlavný obsah

Nespokojní poľnohospodári zablokovali cestu do Košíc

Kritizujú rezort pôdohospodárstva.

Nespokojní poľnohospodári zablokovali cestu do Košíc
Protestujúci poľnohospodári zablokovali hlavný ťah do Košíc. Foto: RTVS

Protesty pokračujú aj na východnom Slovensku. Cestu do Košíc zablokovali poľnohospodári. Nespokojní sú s krokmi ministerstva pôdohospodárstva. Protestovať chcú dovtedy, kým si ich vláda nevšimne.

Poľnohospodárske stroje zatarasili popoludní hlavný ťah do Košíc, blokovať dopravu plánujú niekoľko hodín. „Aj dnes, aj zajtra, keď bude treba aj pozajtra, aj popozajtra, až kým nás nezačnú brať fakt vážne,“ povedal Ján Cenkner, predseda rady Iniciatívy poľnohospodárov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Iniciatíva poľnohospodárov nie je spokojná s riešením ich požiadaviek na ministerstve pôdohospodárstva. Chceli sa napríklad zúčastňovať na poradách rezortu, prehodnotiť nájomné zmluvy so Slovenským pozemkovým fondom či obmedziť byrokraciu pre farmárov.

„To, čo žiadajú, je v rozpore aj s tým, čo žiadajú iné podobné združenia. Radi sa stretneme so všetkými, ale ich požiadavky nezazneli ani z agrárnej komory, ani z vidieckej rady, ani z SPPK (Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora),“ odvetil minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nom. OĽANO).

Od štvrtka (17. 2.) plánujú farmári rozšíriť protest aj na hraničné priechody. Hovoriť o ministrovi pôdohospodárstva by chceli aj s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko