Na hlavný obsah

Pre vysoké ceny energií budú drahšie aj niektoré dovolenky na horách

Zdražejú už nadchádzajúce pobyty počas jarných prázdnin.

Dovolenky na horách aj niektoré prázdninové pobyty budú drahšie približne o 10 až 20 percent. Majitelia oslovených tatranských hotelov a penziónov museli reagovať, keď im doručili faktúry za energie.

„Je to až strašidelné. Bojíme sa, že tá faktúra príde a čo tam bude,“ uviedla majiteľka hotela Vila Siesta v Starom Smokovci Katarína Danišková, ktorej sa cena za dodávku plynu a elektriny zvýšila o 300 percent.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Grand hotel v Hornom Smokovci má plyn zazmluvnený, ale za elektrinu zaplatí o 10 000 eur mesačne viac.

„Pri nižšej obsadenosti prišla v januári faktúra v hodnote 21 000 eur, oproti bežných mesiacom sa to pohybovalo niekde okolo 12 000, rozdiel je takmer 10 000 eur,“ povedal riaditeľ hotela Bellevue v Hornom Smokovci Miroslav Warhol.

„Je to 2,5-násobný nárast oproti tomu, čo sme platili v minulom roku. Určite to bude dosť veľký zásah, samozrejme nevyhneme sa zvyšovaniu cien v každom smere,“ dodal majiteľ penziónu Raimund v Dolnom Smokovci Michal Repčák.

Oslovené tatranské hotely a penzióny museli zareagovať na vzniknutú situáciu. Aj preto zdražejú už nadchádzajúce pobyty počas jarných prázdnin.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko