Na hlavný obsah

Smer-SD podal návrh na odvolanie ministra vnútra Mikulca

Mimoriadne zasadnutie parlamentu sa má konať do 7 dní.

Smer-SD podal návrh na odvolanie ministra vnútra Mikulca
Na snímke zľava minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) a poslanec NR SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR

Opozičný Smer-SD podal v pondelok (14. 2.) do podateľne parlamentu návrh na odvolanie Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie ministra vnútra.

Pod návrh sa okrem poslancov Smeru-SD podpísali aj nezaradení poslanci z mimoparlamentného Hlasu-SD či poslanci okolo Tomáša Tarabu. Oznámil to predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že plynie sedemdňová lehota na zvolanie mimoriadneho zasadnutia parlamentu.

Fico nazval Mikulca gaunerom, ktorý je podozrivý z korupcie a zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. „Je to človek, ktorý ako minister vnútra zlyhal vo všetkých oblastiach,“ vyhlásil šéf Smeru-SD.

Mikulec podľa jeho slov koordinoval činnosť elitných vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru, ktorí mali konať na politickú objednávku, a to „zničiť opozíciu vrátane Smeru-SD“.

Predseda Smeru-SD skritizoval aj pondelkové slová Mikulca v Rádiu Expres, žeby sa koalícia mohla pokúsiť o odvolanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

Mikulec v piatok (11. 2.) pre TASR uviedol, že nikdy nepožadoval od orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) informácie, na ktoré nemal zákonný nárok, a do fungovania OČTK nezasahoval. „Žiadna organizačná zložka nebola cielene usmerňovaná,“ deklaroval minister.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko