Na hlavný obsah

ZOH 2022: Takýto tím som ešte nevidel, povedal Ramsay. Aké sú reakcie na hokejový bronz?

Gratulácie sa hrnú z každej strany.

ZOH 2022: Takýto tím som ešte nevidel, povedal Ramsay. Aké sú reakcie na hokejový bronz?
Na snímke hokejisti Kristián Pospíšil a Adrián Holešinský s bronzovými medailami zo ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR

Slovenskí hokejisti získali historicky prvú medailu na ZOH. V sobotnom (19. 2.) dueli o tretie miesto na olympijskom turnaji v Pekingu zvíťazili nad Švédskom 4:0 a vybojovali bronzové kovy. Dosiaľ bola slovenským maximom v ére samostatnosti štvrtá priečka na ZOH 2010 vo Vancouveri. Je to druhá slovenská medaila na ZOH 2022 po zlate Petry Vlhovej v slalome.

Po stretnutí nešetril slovami chvály na svoje mužstvo kanadský tréner Craig Ramsay. „Za 50 a viac rokov, čo som pri hokeji, som nevidel taký tím, kde každý jeden hráč ´položil život´ za to, aby vyhral zápas. Komunikácia na striedačka i na ľade bola neskutočná a vtedy viete, že ste jeden tím,“ pochválil hokejistov.

„Týmto hráčom som veril od prvého dňa a povedal som im jednu vec: ´Pokúsime sa vyhrať každý jeden zápas. To sa nedá, nikdy nevyhráte každý zápas, ale dôležité je, že sa o to musíte pokúsiť.  Vidieť to na tom, že sme každého prestrieľali. I zápasy, ktoré sme prehrali, sme chceli vyhrať. A to je to najdôležitejšie, to, čo sa snažíme spraviť na Slovensku,“ dodal.

Šatan chce viac záujmu o hokej

„Verím, že tento úspech nám prinesie nový záujem o hokej a viac pozornosti. Lebo sme dokázali zjednotiť Slovensko. Verím, že si to ľudia užívajú. Myslel som si, že to bude tesný zápas, postupne mi odľahlo a mohli sme si vychutnať záver,“ povedal po zápase prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.

„Sú to nádherné emócie. Mám zimomriavky, slzy šťastia, neviem ako to ešte nazvať. Každopádne som našim hokejistom veľmi fandil a som nesmierne rád, že sa im podarilo získať bronz,“ reagoval na úspech slovenských hokejistov prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

„Veril som, že aj po úvodných dvoch prehrách dokážu zdvihnúť hlavy, pretože na ich hru sa dobre pozeralo. Je mi ľúto, že neprešli v semifinále cez Fínsko, pretože určite neboli horší, ale tešíme sa aj z bronzového úspechu. Dosiahnuť úspech v kolektívnom športe je ťažšie ako v individuálnom. Ukázalo sa, že cesta, ktorou sa vydali Miro Šatan a Craig Ramsay, je správna,“ dodal.

Reagovali aj ostatní olympionici

„Chalani si bronz zaslúžili. Postúpiť z kvalifikácie na olympijský turnaj a získať na ňom medailu, to je fantastický výsledok. Fandil som im v každom zápase a povzbudzoval ich. Patrí im veľká gratulácia. Je skvelé, že pribudli ďalší slovenskí olympijskí medailisti,“ uviedol Erik Vlček, štvornásobný olympijský medailista v K4.

Petra Vlhová, slovenská lyžiarka a olympijská víťazka v slalome napísala: „Gratulujem, chalani. Užite si to, lebo je to ten najlepší pocit, aký len môže byť.“

Pridal sa aj Juraj Tarr, dvojnásobný olympijský medailista v K4: „Bol som presvedčený, že chalani zvládnu zápas o 3. miesto a získajú bronz. Olympijská medaila je dielo celého kolektívu, tímové výkony priniesli svoje ovocie.“

„Máme bronz! A nemáme slov. Chalani, dokázali ste to. Veľká vďaka a obrovská gratulácia celému tímu,“ potešila sa bývalá slovenská biatlonistka a trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport