Na hlavný obsah

Na Ukrajinu sa podarilo prvýkrát vyviezť špeciálny zdravotnícky materiál

Mnohým ľuďom to pomôže zachrániť život.

Od vypuknutia vojnového konfliktu sa na Ukrajinu podarilo prvýkrát vyviezť špeciálny zdravotnícky materiál, ktorý si vyžaduje chladenie. Zabezpečili to pracovníci Spišskej katolíckej charity.

Liekmi a zdravotníckym materiálom zásobili viaceré nemocnice na západe Ukrajiny. Mnohým ľuďom pomáhajú zachrániť život.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Obväzy či lieky na tlmenie bolesti posielajú jednotlivé štáty na Ukrajinu už celý mesiac. Do vojnovej zóny je však problém dopraviť lieky, ktoré musia byť v chlade.

“Vezieme inzulín, antitoxín, kyslíkové bomby, materiál na šitie, chirurgický materiál, obväzový materiál. Sú tam aj lieky pre kardiologických, diabetických pacientov, adrenalín. Lieky proti bolesti sú veľmi žiadané,“ približuje Anton Frič, koordinátor farských charít Spišskej katolíckej charity.

“Práve toto je materiál, ktorý je urgentne treba, je život zachraňujúci. A my sme tu na to, aby sme tú pomoc priniesli. Sme charita,“ dodáva Miroslav Dzurech, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity.

Zdravotnícku pomoc sa podarilo dostať cez hranicu s pomocou slovenského diplomata na Ukrajine. Od hraníc sprevádzali zamestnancov charity policajti, aby dostali humanitárnu pomoc bezpečne tam, kde ju treba.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko