Na hlavný obsah

Z Chersonu hlásili explózie. V meste platí zákaz vychádzania

Začalo tam aj horieť, uviedol ukrajinský portál.

Z Chersonu hlásili explózie. V meste platí zákaz vychádzania
Ilustračná snímka. Foto: SITA/AP

Z centra ukrajinského Chersonu v stredu (27. 4.) hlásili explózie. Údery vykonali z ukrajinských pozícií raketami Točka-U, tvrdí ruská agentúra RIA Novosti. Zatiaľ podľa nej nie sú žiadne informácie o obetiach či zranených.

V meste, ktoré obsadili ruské sily, podľa agentúry platí zákaz vychádzania. „Z miest, kde sa nachádzajú ukrajinské jednotky, na centrum Chersonu vypálili tri rakety Točka-U. Dve z nich zostrelili,“ uviedla RIA Novosti s odvolaním sa na svoj zdroj v Chersone.

O výbuchoch v Chersone informovala tiež ruská odnož BBC. Podľa nej sa na sociálnych sieťach objavili videá zachytávajúce explózie pri televíznej veži v meste. Niektoré zdroje tvrdia, že v určitých častiach mesta zmizlo po výbuchu vysielanie ruských televíznych kanálov, píše BBC na svojom webe. Stanica zároveň poznamenala, že tieto informácie nepotvrdili oficiálne.

Po sérii výbuchov začalo v meste horieť, uvádza ukrajinský server Ukrajinska pravda s odvolaním sa na obyvateľov Chersonu.

V meste skôr počas dňa vyšli ľudia na protest proti okupačným silám do ulíc, ale ruskí vojaci proti nim zasiahli. Podľa agentúry Unian bolo na mieste niekoľko zranených. Mesto je v rukách ruských jednotiek od marca.

Rusko podľa Kyjeva chystá v Chersone usporiadať referendum o vzniku novej odštiepeneckej republiky po vzore dvoch proruských separatistických útvarov na východe krajiny – Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky. Na začiatku tohto týždňa ruskí vojaci podľa ukrajinskej správy obsadili budovu radnice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet