Na hlavný obsah

Dvoch turistov pri Hriňovej napadla medvedica, jeden je ťažšie zranený

Nejde pritom o prvý takýto prípad v posledných dňoch.

Dvoch turistov pri Hriňovej napadla medvedica, jeden je ťažšie zranený
Ilustračná snímka medvedice. Foto: RTVS

V stredu (11. 5.) po 18.00 h na linke tiesňového volania prijali žiadosť o pomoc pre dvoch turistov po napadnutí medvedicou. Stret so zverou sa mal odohrať v katastri obce Hriňová v blízkosti hotela Poľana na turistickom chodníku v ťažko dostupnom teréne. Informoval o tom Hasičský a záchranný zbor.

Na miesto vyslali hasičov z Banskej Bystrice, Detvy a Zvolena. Tí sa vydali hľadať zranených turistov na dvoch štvorkolkách aj so zdravotníckou posádkou. Osoby sa im podarilo nájsť – jednu s ťažšími, druhú s ľahšími zraneniami.

„Ťažšie zraneného turistu momentálne stabilizujú priamo na mieste a pripravujú ho na prevoz k sanitke. Tá ho odvezie do Hriňovej, odkiaľ ho transportu do nemocnice vrtuľníkovou záchrannou zdravotnou službou,“ uviedli hasiči.

Nejde pritom o prvý takýto prípad v posledných dňoch. Nedávno na Poľane, v katastri obce Očová, napadla medvedica horára. Ten utrpel iba ľahšie zranenia.

Zásahový tím pre medveďa hnedého zase koncom apríla usmrtil medvedicu v Nízkych Tatrách, ktorá sa pohybovala v okolí Trangošky a turistickej trasy na Chatu Milana Rastislava Štefánika.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko