Na hlavný obsah

Žilinský kraj zaplatí státisíce eur za opravu cesty v záruke na Orave

Firma nechce uznať reklamáciu.

Žilinský kraj zaplatí za opravu cesty na Orave státisíce eur, aj keď je v záruke. Firma, ktorá asfalt pokladala, nechce uznať reklamáciu a vyhlásila konkurz. Na osemkilometrovom úseku sa asfalt roztrúsil a na vozovke sú výtlky.

Novú cestu na frekventovanom úseku medzi Oravskou Lesnou a Zákamenným odovzdala spoločnosť CESTY SK ešte v roku 2018. Z nového asfaltového povrchu sa domáci, ako aj poľskí vodiči, netešili dlho. Po zime sa rozpadla.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Obyvatelia sú sklamaní, pretože ak už sa konečne po dlhej dobe obnovil kryt, čo sme boli všetci šťastní, začal sa jednoducho už po prvej zime rozsypávať. Začali sa objavovať výtlky,“ vysvetlil starosta Oravskej Lesnej Marek Majdiš (nezávislý).

Vlastník Žilinský samosprávny kraj dal vypracovať odborný posudok. Výsledky ukázali, že cesta je nekvalitná.

„Nebol dodržaný sklon vozovky a nebola použitá kvalitná asfaltová zmes. Alebo tá zmes asfaltu, ktorú mali podľa zmluvy použiť,“ dodala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová (OĽANO).

Kraj tak cestu u zhotoviteľa reklamoval. Firma opravila polovicu nekvalitnej cesty. Zvyšné štyri kilometre zostali naďalej rozbité.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny