Na hlavný obsah

Český vojak zastrelil svoju manželku, syna a následne spáchal samovraždu

Motívom jeho činu boli zrejme rodinné problémy.

Český vojak zastrelil svoju manželku, syna a následne spáchal samovraždu
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/Petr Sznapka

Počas pondelkovej (13. 6.) tragédie v českej obci Javornice zastrelil 31-ročný muž svoju manželku, štvorročného syna a potom aj seba. Motívom jeho činu boli zrejme rodinné problémy. Muž bol profesionálnym vojakom českej armády.

Policajná hovorkyňa Iva Kormošová uviedla, že všetci mŕtvi mali strelné zranenia. „Z prvotného vyšetrovania kriminalistov vyplýva, že muž zabil svoju manželku a syna a potom aj seba. Až súdna pitva potvrdí, či je predpoklad o príčine smrti správny,“ vysvetlila.

Polícia uviedla, že muž zrejme vykonal čin v rodinnom dome s legálne držanou brokovnicou. Okrem brokovnice našli policajti v dome aj ďalšie legálne držané strelné zbrane a strelivo. „Všetky zbrane vrátane streliva kriminalisti zaistili a brokovnicu odovzdali na expertízu,“ uviedla hovorkyňa.

Polícia dostala informácie o náleze troch tiel v pondelok popoludní. „Na miesto okamžite vyrazili policajné hliadky a po nich aj príslušníci kriminálnej polície a technici. Spoločne vyšetrovali okolnosti ich násilnej smrti, prehľadali miesto činu, zaistili stopy a vypočúvali príbuzných a susedov až do neskorých nočných hodín za prítomnosti súdneho znalca,“ povedala Kormošová.

Ministerstvo obrany nepotvrdilo príslušnosť tohto muža k českej armáde. „Nemôžem to ani potvrdiť, ani vyvrátiť. K prípadu sa vyjadruje len prokuratúra, ak vôbec,“ uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Jana Zechmeisterová.

Polícia prípad vyšetruje pre podozrenie z dvojnásobnej vraždy a samovraždy. Ak ďalšie vyšetrovanie potvrdí, že trestný čin spáchal muž, polícia prípad odloží, pretože zosnulého nemožno stíhať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet